Do nabycia na miejscu produkty regionalne:

Nalewki regionalne w/g domowej receptury:

Aroniówka

Aronia skutecznie obniża ciśnienie, a w dodatku dba o ściany naczyń krwionośnych i zapobiega odkładaniu się w nich złogów cholesterolu, przez co zapobiega miażdżycy.
Zawarte w aronii właściwości ochronne naczyń krwionośnych sprawiają, że aronia doskonale sprawdza się w roli wspomagacza pracy narządów wzroku.
Antocyjany i rutyna dbają nie tylko o ściany żył i tętnic, ale także o budowę mniejszych naczyń krwionośnych, takich jak te w naszych oczach.
Ich wzmocnienie sprawia, że ryzyko zachorowania na zaćmę, zwyrodnienie plamki żółtej czy jaskrę spada, a ostrość widzenia poprawia się.
Dzięki dużej zawartości witamin właściwości aronii są bardzo różnorodne. Aronia jest również bogatym źródłem witaminy P. To właśnie jej aronia zawdzięcza swój głęboki, intensywny kolor.
Bioflawonoidy odpowiadają nie tylko za barwę, ale też za antybakteryjne i przeciwgrzybicze właściwości. Te silne przeciwutleniacze dbają o wygląd skóry, wspomagają odporność i zapobiegają rozwojowi stanów zapalnych w organizmie.
Aronia to także bogate źródło witamin C, B2, E oraz kwasu foliowego. W jej składzie aronii znajdziemy też żelazo, wapń, miedź, bor, jod i mangan.

Orzechówka

Nalewka z orzechów przede wszystkim pomaga w kłopotach żołądkowych, zwłaszcza w przypadku biegunki oraz bólu jelit. Ponadto, wzmacnia organizm oraz oczyszcza krew, niszczy pasożyty przewodu pokarmowego. W ramach działań profilaktycznych wskazane jest picie 10 kropel nalewki raz dziennie, natomiast w przypadku problemów żołądkowych 40 kropel trzy razy dziennie.
Współczesna medycyna potwierdziła szerokie działanie lecznicze preparatów z orzecha włoskiego. Posiadają one silne działanie bakteriobójcze w stosunku do paciorkowców, gronkowców, bakterii duru brzusznego, czerwonki i innych, często odpornych szczepów. Orzechy działają ściągająco na błony śluzowe, przeciwkrwotocznie, grzybobójczo, przeciwzapalnie, odtruwająco, poprawiają trawienie i przyswajanie pokarmów, obniżają ciśnienie i poziom cholesterolu w krwi.

 

Piwa regionalne

Pilsweizer Krynickie

Pilsweizer Krynickie

Krynica nie tylko zdrojem słynie, ale i Deptakiem, Górą Parkową
Nikiforem, Kiepurą i Koleją Gondolową na Jaworzynę.
Jest znana jako miejsce, gdzie tradycja łączy się z nowoczesnością
wypoczynek ze sportem, a przyjemność ze zdrowiem.

Wyjątkowa atmosfera Perły Polskich Uzdrowisk przyciąga
turystów, melomanów, artystów oraz amatorów małopolskiej
kuchni.
Zakosztujcie smaku rękodzieła z lokalnego browaru!

Szklaneczka piwa „Krynickiego” podkreśli wyjątkowe
wrażenia z pobytu w Krynicy Zdrój i sprawi satysfakcję
każdemu smakoszowi tego trunku.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 5,3 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne

Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne

 

 

Unikatowe piwo górnej fermentacji w stylu Berliner Weisse lub też zapomnianego Lichtenhainer, tradycyjnie zacierane dekokcyjnie.

Niespotykany i niepowtarzalny smak uzyskano dzięki użyciu bakterii kwasu mlekowego i zachowaniu perfekcji procesu technologicznego.

Zawiera: słód pszeniczny suszony dymem dębowym, słód pszeniczny jasny, chmiel Saaz.

 

Polecamy serwować wraz z porcją syropu cukrowego, malinowego lub rabarbarowego.

~ Delektuj się tradycją.

Ekstrakt 11,3 ° Blg.

alk. 4,9 % obj.

Butelka 0,5 litra

Pilsweizer Miodowy

Pilsweizer Miodowy

 

Nasze piwo jest hołdem złożonym galicyjskiej tradycji piwowarskiej!

Wyjątkowa receptura połączyła słodycz i słoneczny kolor miodu gryczanego, zebranego przez lokalnych bartników z goryczką wybornych polskich chmieli i krystalicznej, górskiej wody źródlanej.

Prawdziwe złoto w butelce!

Piwo dojrzewało swobodnie i jest niefiltrowane.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 5,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

Pilsweizer Miód-Malina

Pilsweizer Miód-Malina

Kolaż naturalnego, sądeckiego miodu i soku z dojrzałych malin sprawiają, że napój zachwyca kompozycją smaku i bukietu aromatów.

Prawdziwy Miód-Malina

Piwo dojrzewało swobodnie i jest niefiltrowane,

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 5,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

Pilsweizer Porter Galicyjski

Pilsweizer Porter Galicyjski

To ciemne złoto jest arcydziełem polskiego browarnictwa. Warząc go nawiązaliśmy do prastarych receptur z XIX wieku założyciela browaru Franciszka Paschka.

Porter dojrzewał co najmniej 4 miesiące.

Oddajemy nasz skarb w Wasze ręce, aby delektować sie jego bogtym bukietem.

Ekstrakt 22 ° Blg.

alk. 9,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

Pilsweizer Góralskie

Pilsweizer Góralskie

Piwo typu pils

Piwo klasy premium, rodem z polskich gór. Wyjątkowa jakość, lekkość wynikająca z niskiego ekstraktu początkowego, tradycyjna metoda warzenia, najlepsze surowce: chmiel, słód i krystalicznie czysta woda to główne cechy naszej dziesiąteczki.

Ekstrakt 10 ° Blg.

alk. 4,7 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

Pilsweizer Premium

Pilsweizer Premium

Piwo typu pils

Pełna klarowność , połyskująca złocista barwa, łagodny bukiet smakowy z lekką goryczką sprawiają że nasza dziesiątka z koroną jest najlepsza w swojej klasie. Idealnie nadaje się na gorące letnie wieczory.

Ekstrakt 10 ° Blg.

alk. 4,7 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

Pilsweizer Grybów

Pilsweizer Grybów

Piwo typu pils

Pilsweizer Grybów ze swoim niepowtarzalnym smakiem gwarantuje rozkosz przy konsumpcji dla największych smakoszy. Jest warzone i fermentowane tradycyjną metodą, bez środków konserwujących. Od wielu lat produkowane w naszym browarze wyłącznie z naturalnych surowców.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 5,7 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

Pilsweizer Exclusive

Pilsweizer Exclusive

Piwo typu pils

Jasnobursztynowa barwa, szlachetny smak, charakterystyczna goryczka sprawiają, że po dwunastkę spod znaku Pilsweizera konsumenci sięgają najchętniej. Jako wiodący produkt w naszym porfolio był wielokrotnie wyróżniany i nagradzany.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 5,7 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

Pilsweizer Naturalne Niepasteryzowane

Pilsweizer Naturalne Niepasteryzowane

Piwo typu pils

Złocista barwa, głęboki, pełny i niepowtarzalny smak to najważniejsze cechy tego piwa. Pilsweizer Niepasteryzowane cieszy się ogromną popularnością, ponieważ jego orzeźwiający smak na długo pozostaje w pamięci.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 5,7 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

Pilsweizer Lach

Pilsweizer Lach

Piwo typu pils

Lach to staropolski niepowtarzalny smak piwa. Dzięki ekstraktywności na poziomie 14 blg zapewnia największym smakoszom rozkosz przy konsumpcji. Warzone według tradycyjnego przepisu z XIX w. Nie zawiera konserwantów, najprawdziwsze z piw, tylko z naturalnych składników.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 6,8 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

Pilsweizer Strong

Pilsweizer Strong

Piwo typu pils

Trunek przeznaczony dla ludzi którzy cenią sobie głęboki, pełny smak długo leżakowanego piwa. Ten efekt osiągnęliśmy dzięki połączeniu krystalicznie czystej wody, dwóch rodzajów chmieli, słodu, oraz drożdży piwowarskich pierwszego gatunku. Połyskująca złocista barwa, pełna klarowność, lekka goryczka to tylko niektóre cechy naszej czternastki.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 6,8 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

Pilsweizer Švejkove

Pilsweizer Švejkove

Piwo o ekstrakcie początkowym 14 blg, na bazie klasycznego słodu pilzneńskiego. Dzięki ominięciu procesu filtracji, uzyskaliśmy piwo mętne z osadem drożdżowym który pozytywnie wpływa na ludzki organizm. Wybierz się ze Szwejkiem w podróż po krajach C.K. Monarchii, wysłuchaj opowieści które przeżył.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 6,8 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

 

Pilsweizer Tankowe

Pilsweizer Tankowe

Wyjątkowe piwo prosto z tanku leżakowego, niepasteryzowane i niefiltrowane. Rzadkość w dzisiejszych czasach, piwo jakby sprzed 100 lat, dla prawdziwych smakoszy którzy cenią sobie każdą nutę smakową niezmienioną poprzez pasteryzację. Przenieś się do czasów, kiedy Twoi pradziadkowie delektowali się tylko takim piwem.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 6,8 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

 

Pilsweizer Krzepkie

Pilsweizer Krzepkie

Jak sama nazwa wskazuje jest to piwo o mocnym charakterze, niczym nasze Tatry, leżakuje i nabiera walorów smakowych minimum 5 tygodni na tzw. leżakach . Uszlachetnione dużą ilością słodu, polskim chmielem i najczystszą podgórską wodą. Jak wszystkie nasze piwa jest warzone z wyselekcjonowanych surowców z zachowaniem wysokich norm jakościowych.

Ekstrakt 15,1 ° Blg.

alk. 7,6 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

 

Pilsweizer Bock

Pilsweizer Bock

Piwo typu pils

Jest to pierwszy rodzaj mocnego piwa warzonego na bazie słodu jęczmiennego. Bursztynowa barwa jest efektem dużej ilości zasypu śruty jęczmiennej, niezbędnej do uzyskania wysokiego ekstraktu początkowego. Leżakuje ponad 6 tygodni w stałej temperaturze około 2 stopni Celsjusza. Piwo dla prawdziwych smakoszy.

Ekstrakt 17 ° Blg.

alk. 8,1 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

Pilsweizer Aloes&Curaco

Pilsweizer Aloes&Curaco

Powiązanie soku z Aloesu, który posiada naturalne właściwości oczyszczające oraz Curacao tworzą osobliwą zieloną barwę dla tego piwa. Dodatkowo dla przełamania smaku dodaliśmy do tej mieszanki miód wielokwiatowy. Piwo posiada orzeźwiający smak, jest lekkie ze względu na niski ekstrakt, idealnie nadaje się na gorące letnie popołudnia. Efektownie prezentuje się również w świetle dyskotekowych świateł. Polecamy degustować z limetką.

Ekstrakt 11 ° Blg.

alk. 4,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

 

Pilsweizer Trzcinowe Słodowe

Pilsweizer Trzcinowe Słodowe

Piwo smakowe o barwie ciemnej herbaty, średnio klarowne z niewielkim osadem. Połączenie piwa i specjalnie wytworzonego syropu z cukru trzcinowego definiują ten trunek jako delikatnie słodkawy. Kremowa długo utrzymująca się piana dopełnia całości. Cieszy się dużym zainteresowanie zwłaszcza płci pięknej.

Ekstrakt 12 ° Blg.

alk. 4,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

 

Pilsweizer Femme Fatale

Pilsweizer Femme Fatale

To piwo to powrót do tradycji. Ostatni raz produkowane w naszym browarze ponad 40 lat temu. Brzeczka powstaje z połączenia trzech słodów: Pilzeńskiego, Manachijskiego i Karmelowego oraz dwóch chmieli: Marynka na goryczkę i Lubelski na aromat. Intrygująca nazwa, nietuzinkowy smak , ciemny kawowy kolor powodują, że Femme Fatale cieszy się zainteresowaniem zarówno kobiet jak i mężczyzn. Niecodzienne piwo dla poszukujących czegoś specjalnego.

Ekstrakt 13 ° Blg.

alk. 6,0 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

 

 

 

Pilsweizer ESB

Pilsweizer ESB

Angielskie Pale Ale górnej fermentacji. Z trzech chmieli angielskich Admiral, East Kent Goldings, Fuggles. Z trzech słodów Pale Ale, Karmelowego i Melanoidynowego. Drożdże Safale S-04. To wyjątkowe piwo jest wyrazem hołdu starym mistrzom piwowarstwa i wierne oryginalnym angielskim recepturom. Fermentuje w otwartych kadziach, leżakuje i dojrzewa jak tradycja nakazuje oraz jest chmielone na zimno. Posiada umiarkowanie intensywny aromat z chmieli z umiarkowanie intensywną nutą karmelową, estry owocowe średnio intensywne. Kolor piwa jest bursztynowy – głęboko miedziany doskonałej klarowności z piana białoszara.

Średnio mocna goryczka z ewidentnymi smakami słodowymi, umiarkowanie lekka karmelowo – słodowa słodkość, występują intensywne chmielowe smaki owocowo kwiatowe. Zrównoważona goryczka i smak chmielowy do smaków słodowych. Średnio lekka treściwość z średnim nagazowaniem i alkoholowo rozgrzewającym charakterem. Umiarkowanie mocne alkoholowo piwo. To piwo jest tak idealnie zbalansowane i kompleksowe ze jest do co
dziennego picia i chcę się pić kolejne.

Ekstrakt 14 ° Blg.

alk. 6,5 % obj.

Butelka 0,5 litra

 

 

Wody mineralne

Kryniczanka jest wodą odmineralizowaną, która wydobywana jest tuż przy Pijalni Głównej. Znajduje się w niej 2900 mg/l składników mineralnych, dzięki czemu jest ona w czołówce krajowych wód mineralnych. To jedna z najsmaczniejszych wód mineralnych, w której składzie znajdują się mikroelementy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, w tym sód, potas, magnez, fluor i wapń. Działa bardzo korzystnie na organizm, a zwłaszcza na układ nerwowo-mięśniowy. Kryniczanka ma działanie antystresowe i przeciwalergiczne, a do tego zapobiega miażdżycy naczyń krwionośnych oraz zawałom serca. Ponadto obniża ona poziom cholesterolu we krwi. Woda ta jest zalecana do codziennego spożycia.

Słotwinka jest to woda 0,41% szczawa wodorowęglanowo-sodowo-magnezowo-wapniowa, żelazista. Zaleca się stosować się w chorobach związanych z niedoborem magnezu, np. nerwicach i stanach stresowych. Ponadto znakomicie sprawdza się ona w schodzeniach i nieżytach przewodu pokarmowego oraz w zaburzeniach gruczołów dokrewnych dróg moczowych. Woda ta działa także przeciwalergicznie i wspiera usuwanie metali ciężkich. Zaleca się spożywanie jej w celach profilaktyczno-zdrowotnych.

Jan to 0,071% szczawa słabo zmineralizowana, zawierająca wodorowęglan wapnia. Ma działanie moczopędne, dlatego świetnie sprawdza się w leczeniu przewlekłych stanów zapalnych dróg moczowych i w kamicy nerkowej. Stosuje się ją także w cukrzycy, miażdżycy i przy skazie moczanowej. Należy ją stosować zgodnie z zaleceniami lekarza.

Zuber to 2,14% szczawa wodorowęglanowo-sodowo-magnezowa, borowa zaliczana do najsilniejszych w Europie. Stosowana jest w leczeniu nadkwasoty i schorzeń przewodu pokarmowego, zwłaszcza w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Sprawdza się również w cukrzycy i schorzeniach dróg żółciowych. Skutecznie łagodzi objawy nadużywania alkoholu.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Oscypki z gospodarstwa ekologicznego

Miody z regionalnych pasiek